Ingerlise Wendland: Optagelse fra Mårslet Egnsarkiv 30/1 1992.
Ingerlise Wendland's samtale med fiskerkonen Frederikke, Fiskerhuset ved Moesgård Strand.
Det lille gule stråtækte Fiskerhus, som ligger på Moesgård strand, der hvor Giberåen løber ud i Århusbugten, er kendt af de fleste århusianere, og vel nok næsten alle Mårsletter.
Huset blev bygget i 1856 af ejeren til Moesgård. Det skulle være bolig for en fisker, som skulle levere fisk til herregården, der dengang havde et meget stort folkehold. Fisk var en meget skattet spise hos både herskabet og tjenestefolkene.
Der er nok ikke mange forbipasserende, der tænker på , at huset ligger i Mårslet sogn, og at det før kommunesammenlægningen i 1970 hørte til Mårslet kommune. Det var her fiskerparret Frederikke og Søren Vestergård boede og fiskede sammen i 40 år.
Fiskerhuset er gengivet på utallige malerier, tegninger og fotos.
Man ser det altid mod nordgavlen med stigen rejst op til loftslemmen.
Det er fiskerkonen Frederikkes liv hun fortæller da Ingerlise besøgte hende med båndoptageren i slutningen af januar 1991 i hendes hyggelige pensionistlejlighed i bebyggelsen 'Aldershvile' i Højbjerg, ikke 50 meter fra en del af den skov hun havde færdedes i, og som strækker sig helt ud til Fiskerhuset og endnu meget længere.
Frederikke Vestergaard døde 1 september 1992 kort tid efter samtalen med Ingerlise Wendland

Samtale mellem Ingerlise Wendland den 30 januar 1992 med Frederikke Vestergaard på 'Aldershvile' i Højbjerg.
Samtalen varer ca. 90 minutter. Lydoptagelsen er afspillet fra kassettebånd og redigeret af Carl Gerhard til en MP3-fil på 82 MB.

Benyt evt. knapperne til at spole frem og tilbage og til at regulere lyden.
Hør hele historien her på siden. Tryk på på afspilleren ovenfor.
Portrættet kan også læses i hæftet:
'Fiskerkonen Frederikke og andre fortællinger fra Mårslet sogn.
Hæftet er udgivet af Mårslet Sogns Lokalhistoriske forening i serien 'MÅRSLET ... HER HVOR VI BOR' og kan købes for kun 30 kr.
Ingerlise Wendland har været kasserer i Mårslet Sogns Lokalhistoriske forening siden 1986.
Hun var tidligere kommuneassistent ved Mårslet kommune, og blev i 1962 valgt som den første kvindelige medlem af Mårslet Sogneråd.