Carl Gerhard Crones samtale med Karen Kleis Pedersen i anledning af forestående 90-års fødselsdag.
Karen Kleis Pedersen og Hørretløkken
På Jelshøjvej 118 ligger et hus opført i røde mursten. Huset er bolig for Karen Kleis Pedersen, der i mange år sammen med sin mand Erling Pedersen drev gartneriet her i Hørretløkken.
Da Karen Pedersen efter sin mands død ikke længere driver gartneri, har hun solgt størstedelen af jorden fra, hvilket har gjort det muligt at opføre et stort antal parcelhuse på en væsentlig del af området.
Den 6. maj 2013 fylder Karen Pedersen 90 år, og i en munter samtale med Carl Gerhard Crone fortæller hun her på denne optagelse om blandt andet sin familie, om opvæksten i Hørning, hvor faren Folmer Kleis var træsko- og cykelhandler.

Senere kom Karen Pedersen som 19-årig til København, hvor hendes tilkommende mand Erling under krigen aftjente sin værnepligt som garder.

I 1947 blev de gift og flyttede ind i det lille bindingsværkshus på det, der nu er blevet til Hørretløkken nummer 50. I samtalen fortæller Karen Pedersen om gartnerlivet gennem mange år med sin mand.
Karen Pedersen er stadig en meget aktiv dame, som hun har været det i hele sin tilværelse i Mårslet. Således har hun spillet håndbold samt aktivt deltaget i opførelsen af flere dilettantforestillinger.
Og Karen Pedersen spiller stadig badminton, når ikke lige hus og have skal ordnes, eller hun skal være sammen med sin familie, der blandt andet omfatter 3 børn, 3 børnebørn og et oldebarn.
Hørretløkken 50, huset som det så ud, da Karen og Erling Pedersen flyttede ind i 1947.
Samtale mellem Carl Gerhard Crone og Karen Kleis Pedersen. Jelshøjvej 118.
Samtalen varer ca. 35 min. og ligger som en MP3-fil på 68 MB.

Benyt evt. knapperne til at spole frem og tilbage og til at regulere lyden.
Hør hele historien her på siden. Tryk på på afspilleren ovenfor.
Kan først startes når hele lydoptagelsen er indlæst.

Hvis ikke afspilleren starter - tryk højretast på musen og 'Opdater'
Carl Gerhard Crone har været medlem af Mårslet Sogns Lokalhistoriske forening's bestyrelse siden 2005.