NUTIDIG LOKALHISTORIE
14. maj 2013. Billeder og tekst hentet på Mårslet Webben.
Besøg på Moesgårds nye museum.
Overvældende mange deltagere besøgte Moesgård.
Den 14. maj havde Mårslet Sogns Lokalhistoriske Forening i samarbejde med Forhistorisk Museum Moesgård inviteret til besøg på den nye museumsbygning.
Ikke mindre end ca. 75 borgere fra Mårslet havde valgt at efterkomme invitationen og var mødt op kl. 18, da rundvisningen skulle begynde.
Vi besøgte byggeriet for et år siden, men nu kunne vi rigtig se, at byggeriet havde taget form. Det ser ganske imponerende ud set ude fra, og den smukke bygning føjer sig desuden smukt ind i landskabet.
Inde i museet blev vi modtaget af to friske unge damer, aftenens guider, der på grund af det store fremmøde straks delte os i to hold.
Vore to guider, der er ansatte på museet, var meget vidende om indretning af dette enorme og komplicerede byggeri og fortalte levende om huset, der, når det åbner om et års tid, vil give de besøgende museumsoplevelser langt ud over det sædvanlige, hvilket vil betyde meget levende udstillinger og ikke bare plancher hængt op på væggene.
I huset vil der desuden være afdelinger for undervisning på flere niveauer og områder med mulighed for i smukke omgivelser at nyde en forfriskning samtidigt med, at man nyder udsigten.
Også fra husets tag kan man opleve en fantastisk udsigt over det omgivende landskab og i klart vejr overse farvandet helt mod Samsø og Sjælland.
I godt halvanden time blev vi af de dygtige guider vist rund i huset, der med sine omfattende tekniske installationer er ganske imponerende. Det blev en rigtig god aften for deltagerne, og Mårslet Sogns Lokalhistoriske Forening kan kun være tilfreds med den store opbakning til arrangementet. Alle fik uden tvivl skærpet forventningerne til besøg på museet, når det inden for en overskuelig fremtid slår dørene op for de kommende udstillinger.
CGLC - foto: ©2013 Erik, Jørgen K. og Anne Marie