Indret dig med historisk sans

Historien er en vigtig del af alles liv – og vi vil altid være præget af den. Det gælder, hvad enten vi taler om vores families historie både på kort og lang sigt, og samfundets historie, både nationalt og lokalt. Og når det er sådan, vil det efter vores mening være oplagt at lade din historiske sans være med til at bestemme, hvordan du indretter dit hjem. Her er nogle ideer til, hvad du kan gøre.

Find flotte plakater til stuen med historiske motiver

En oplagt ting er at dekorere dine vægge med plakater. Du kan finde Plakater til stuen med mange forskellige motiver hos Gallerix-home.dk, og der er også muligheder for at finde plakater med et historisk vingesus i motiverne. Med flotte plakater til stuen vil du kunne sætte dit eget præg på indretningen og for eksempel lave en hel billedvæg med historiske motiver, der afspejler din interesse.

Andre vælger at bruge specielle effekter som persiske tæpper i indretningen af hjemmet, sådan at de kan dyrke bestemte tidsperioder eller bestemte verdensdele som tema i indretningen af deres hjem. Du har således mange forskellige muligheder, hvis du vil lade historien præge indretningen af din bolig.

Egnshistorien kan fylde i hjemmet

Interesserer du dig, som mange gør, for lokalhistorie, ja der foregår ligefrem et boom i interessen for det lokalhistoriske, så er der gode muligheder for at lade denne interesse fylde i indretningen af dit hjem. Du behøver ikke at gå så langt som stamherren til herregården Broholm på Sydøstfyn, som i forrige århundrede byggede et helt museum til de lokalhistoriske effekter, der blev fundet på hans jorder, men du kan indrette en reol eller nogle hylder i stuen eller i dit kontor til lokalhistoriske effekter. Det kan for eksempel være stenalderredskaber, som ikke er danefæ – for så skal de afleveres til Nationalmuseet – eller nyere ting, som kan pynte. Det har længe været in at hænge såkaldte manglebrætter op på væggen, men også barselspotter og andre effekter kan pynte i stuen.

Et manglebræt er et flot dekoreret bræt, der blev brugt til at rulle tøj med, og de blev ofte brugt som kæreste- eller forlovelsesgaver. Og barselspotter blev brugt, når nabokonerne kom med suppe og grød til kvinder, der netop havde født og derfor skulle hvile sig.

Det er sådan med interessen for historie, at den ofte griber om sig. Så griber du fat i ét hjørne af historien og fordyber dig i området, vil det ofte medføre, at du efterhånden kommer til at interessere dig for bredere områder af historien. Historie er spændende, og jo mere man fordyber sig, jo mere interessant bliver den, så vi vil ønske dig held og lykke både med at dyrke din historiske interesse og bruge den som et element, når du indretter dit hjem.

zerif-lite