Madlavning i 1800-tallet var svært i forhold til i dag

Der er en verden til forskel på madlavning i dag og så den måde, man kokkererede på i 1800-tallet. At lave mad i 1800-tallet var ofte en lang og besværlig proces, da der ikke var de samme moderne hjælpemidler og teknologier, som vi har i dag.

Og selv om mange ting er lettere i dag, findes der faktisk også måder, man kan gøre det endnu mindre besværligt. Tænk for eksempel på måltidskasser hvor både råvarer og opskrifter bliver bragt til døren, så du slipper for alt forarbejdet med at handle og lede efter en passende opskrift.

Måltidskasser er perfekt til den travle familie, som gerne vil bruge tiden på noget mere fornuftigt, og det er altid muligt at finde noget, som behager selv det mest kræsne familiemedlem.

Det er noget af en kontrast til “de gode gamle dage”, hvor madlavning var noget mere besværlig. Som eksempel var der i 1800-tallet ingen køleskabe og frysere til rådighed. I stedet blev maden konserveret ved saltning, tørring, røgning eller indmuring. Dette kunne være en lang og besværlig proces og gå ud over næringsstofferne.

Samtidig skulle man først opvarme ovnen eller ildstedet og få ilden til at brænde. Det kunne tage lang tid, og når ilden var klar, skulle man passe på og regulere temperaturen for at sikre, at maden blev tilberedt korrekt.

zerif-lite