Dyk ned i den lokale Danmarkshistorie på ferien

Størstedelen af danskerne valgte at holde sommerferie i Danmark i 2020. Mange vil sikkert også holde ferie i Danmark i 2021, fordi det er usikkert, om det bliver muligt at rejse til udlandet pga. corona-restriktioner. Men Danmark er jo et fantastisk land, og de varme sommerdage og lyse sommernætter er vidunderlige. Dertil kommer alle de grønne landskaber, kysten som er tæt på, og så er der jo en rig Danmarkshistorie, som man kan fordybe sig i. Man kan fint kombinere sin ferie med at besøge lokale seværdigheder og få et spændende indblik i Danmarkshistorien

Oplev Sønderjylland

Går jeres sommerferie til Sønderjylland kan I fx besøge Ribe Vikingecenter og ”rejse tilbage i tiden” med en masse spændende vikingelege for børn og voksne. Det er muligt at klæde sig ud som viking, bage fladbrød ved bålet eller snitte våben i træ. Koldinghus er et spændende slot med udstillinger om Christian d. 4., som levede og regerede på slottet i en årrække. Der er også spændende aktiviteter for børn såsom udklædning, når man besøger slottet. Besøg Dybbøl Mølle vest for Sønderborg, og hør historien om de to slesvigske krige. Benyt lejligheden til at tage nogle flotte feriebilleder på Dybbøl Banke foran møllen, for så kan du hænge billederne op på væggen derhjemme i smarte Billedrammer, som et sjovt ferieminde.

Oplev Midtjylland

Planlægger I sommerferie i det midtjyske, så er der mange spændende steder at gå hen at mærke historiens vingesus. I kan besøge Den Gamle By i Aarhus, som er et frilandsmuseum, der fortæller om købstædernes historie. På Moesgaard Museum finder du arkæologiske udgravninger, du kan opleve Grauballemanden og høre om stenalderen og jernalderen. I Horsens kan I besøge det gamle Horsens Statsfængsel, som nu er omdannet til et spændende museum med forskellige rundvisninger.

Oplev Sjælland

Vælger I at holde sommerferie et dejligt sted på Sjælland, så er der spændende historiske oplevelser mange steder. Befinder I jer i nærheden af Odsherred, så kan I besøge Ulvsborg syd for Asnæs, der er et interessant frilandsmuseum, der omhandler perioden fra vikingetiden til den første del af middelalderen. Roskilde Domkirke på Østsjælland har en fantastisk arkitektur, og så ligger 40 konger og dronninger begravet her. I Nordsjælland kan I opleve Kronborg, som er det store renæssanceslot i Helsingør.

Oplev Fyn

Går turen til det smukke Fyn, så kan vi anbefale et besøg på Langelandsfortet, som er et Koldkrigsmuseeum. En anden spændende attraktion er Marstal Søfartsmuseum. Odins Odense giver jer et stykke Danmarkshistorie fra jernalder og vikingetid, og nu hvor I befinder jer i Odense, kan I også opleve Odense Jernbanemuseum.

Jo, der er mange spændende oplevelser i vente for jer, som gerne vil kigge nærmere på den lokale Danmarkshistorie der, hvor I holder jeres sommerferie.

zerif-lite