Test din viden om Danmarkshistorien

Er du interesseret i Danmarkshistorien, så har du nok læst en del bøger om emnet. Du kan både finde oversigtsbøger, som i hovedtræk beskriver Danmarkshistorien, og bøger som dykker ned i bestemte perioder. Det kan være vikingetiden, Danmarks konger og dronninger, kvindekamp og stemmeret eller samarbejdspolitikken under besættelsen. Du kan bruge lang tid på at tilegne dig viden om disse emner, for mange dygtige historikere har skrevet om det. Men når du har læst og lært en masse om disse emner, så kan det jo være meget spændende at teste, hvor meget du egentlig kan huske. På Danmarkshistorien.dk finder du en række quizzer inden for bestemte områder af Danmarkshistorien. Så her får du mulighed for at teste, hvor meget du ved.

Danmarkshistorie som hobby

Det er ikke alle historie-interesserede, som tager en uddannelse i historie på universitetet. Man kan sagtens sidde derhjemme og læse og blive klogere på den spændende Danmarkshistorie – og så kan du jo tage en quiz i ny og næ for spændingens skyld, og for at tjekke, om du har styr på læsestoffet. Det kan være, du har en passion for at lære hele kongerækken at kende, eller det kan være, at du er optaget af Christian IV, som lod opføre mange flotte bygninger i København. Når du trænger til en pause fra historielæsningen, kan du fx gå online og finde smukke plakater hos https://dearsam.dk/ til væggene i dit hjem. Man kan hurtigt blive inspireret til at købe nye plakater, når man ser udvalget.

Danmarkshistorie for børn

Danmarkshistorien er ikke kun for voksne. Den kan også sagtens formidles i børnehøjde, og de fleste børn er nysgerrige efter at lære nyt. Du kan tage dine børn med rundt i landet og vise dem museer og seværdigheder. Men I kan også sidde derhjemme og blive klogere på Danmarkshistorien sammen på en sjov måde, og dine børn kan lære om Egtvedpigen og HC Andersen. Sigurds Danmarkshistorie er et brætspil for hele familien, hvor I skal svare på forskellige spørgsmål og indsamle skatte, imens i spiller. I kan fx tage spillet med, når I holder weekend i sommerhuset, eller I kan spille hjemme ved køkkenbordet, når I gerne vil lave indendørs aktiviteter sammen.

zerif-lite