Kender du til verdenshistorien?

Der er mange elementer i historien, og de færreste mennesker kender til alle dele af den. Det er naturligvis heller ikke en forudsætning for at være til stede her på Jorden, men det kan være godt at kende til verdenshistorien – og Danmarkshistorien – og hvad der er sket, før vi kom hertil. Det er ikke blot brugbart at kende til menneskenes historie – det er også brugbart at kende til dyrenes historie. Apropos dyr, hvis man har høns derhjemme, kan det være godt med Hønsenet til dem. Så går det hele i hvert fald noget nemmere. Men vi må også tilbage til verdenshistorien, og her er det jo også, at Danmark spiller en rolle. Ja, Danmark er ganske rigtigt et lille land, men det betyder ikke, at vi ikke har noget at sige, for det har vi bestemt haft til alle tider, og det forventer vi også, at vi vil blive ved med at være. Danmark er blandt andet et rigt land, og det er noget, vi kan være stolte af. En egentlig fattigdom eksisterer ikke herhjemme, og det vil nok heller aldrig ske. Men vi må også kende til, hvad der sker ude omkring i verden, for det er en måde, hvorpå vi kan sætte tingene i perspektiv på. Man bestemmer helt selv, hvilke dele af historien man vælger at interessere sig for, og man skal naturligvis tage udgangspunkt i noget, der taler til en. Det skal nemlig være sjovt at kende til verdenshistorien, og det skal det, uanset hvem man er.

[IMAGE=fFQSAgcypvvY.jpg]

Læs gode bøger om verdenshistorien

Et vigtigt sted at starte, når det kommer til verdenshistorien, kan være 2. verdenskrig. Her er nemlig rigtig meget at hente, men også meget at lære. Der er ikke mange af os, der ikke kender til 2. verdenskrig gennem skolen, for her er vi alle mere eller mindre blevet præsenteret for den. Den havde en meget stor betydning for verden, men også for Danmark, hvor vi jo bor. Der er en hel masse at lære omkring denne tid, og der findes tilmed mennesker, der lever den dag i dag, som kan huske, hvordan det var at leve på det tidspunkt. Det kan være meget spændende at tale med nogle af disse mennesker, mens man selvfølgelig også kan lære meget af bøgerne.

Vi skal ikke så langt tilbage, før der også er mange andre spændende ting at lære i verdenshistorien, og hvis man er til det, kan man altid starte med at gå en tur på biblioteket for at finde de emner, man gerne vil vide mere om. De kan være både nye som gamle, og det skader jo ikke at kaste sig over noget, som man måske slet ikke kender noget til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

zerif-lite