Tag på museum og lær om mode- og tekstilhistorie

Historie er et fascinerende emne, og rigtig mange danskere finder stor glæde i at kaste sig over bøger og film om emnet, samt at fordybe sig i leksikonartikler om alt fra Danmarkshistorien, til beretninger fra Anden Verdenskrig. Som historieinteresseret kan man samtidig fordybe sig i særlige nichér inden for det overordnede historieemne. Er man f.eks. helt vild med mode og tøj, så kan man faktisk også fordybe sig i noget så fascinerende som mode- og tekstilhistorien. Lad os se nærmere på det her.

Kjoler og jakker har forandret sig over årene

For folk med interesse for mode kan det næppe overraske, når man konstaterer, at moderne kjoler og jakker adskiller sig relativt markant fra tilsvarende stykker tøj fra et par hundrede år siden. For moden har det med at skifte. Og ofte meget hurtigt. Alt dette er yderst interessant at se nærmere på, og det er fascinerende at dykke ned i de historiske årsager, der ligger til grund for modens og tekstilets historiske forandringer.

Samfundets moralske standarder har spillet en enorm rolle i modens historie

Når vi ser på mode- og tekstilhistorien forekommer det os meget hurtigt klart, at de store forandringer ofte er afstedkommet på baggrund af gradvise forandringer af samfundets moralske standarder. Tag blot sådan noget som bikinier og badetøj. Hvor det for blot hundrede år siden ville fremstå aldeles upassende at dukke op på stranden i noget der mindede om en bikini, er det i dag helt modsat blot noget, der forventes. Udviklingen er sket i takt med, at vores samfund har forandret sig. Vi er til dels blevet mindre blufærdige, og den teknologiske udvikling har samtidig ført forandringer med sig, som har gjort, at vi som samfund konstant bliver bombarderet med letpåklædte mennesker på samtlige skærme.

Gradvist forbedrede metoder til produktion af tøj

Den teknologiske udvikling har også medført, at vi i stigende grad er blevet bedre og mere effektive til at masseproducere tøj. Det har naturligvis også bidraget til tydelige modehistoriske forandringer. Også dette er fascinerende at se nærmere på, og i særdeleshed hvis man anskuer det ud fra en bredere historisk synsvinkel.

Tag på museum og se nærmere på modehistorien

Danmark er et land fuld af verdenskendte og fremragende museer. Og er man i særdeleshed taget på museum for at se nærmere på mode- og tekstilhistorien, så er der ligeledes gode muligheder her til lands. Et af de mest oplagte museer at besøge er i denne forbindelse Designmuseum Danmark. Man finder det på Bredgade 69 i København K. Her kan man i den grad blive klogere på dansk mode og tekstil, set ud fra et historisk perspektiv.

Designmuseum Danmark byder på en fascinerende historisk udstilling, hvor man blandt andet får adgang til at tjekke 500 smukke genstande ud. Udstillingen tager udgangspunkt i de sidste 400 års udvikling, og er man i særdeleshed vild med kjoler, så kan man blandt andet se frem til at fordybe sig i flotte silkekjoler fra 1700-tallet, såvel som nyere kollektioner fra de glade 1920’ere. For enhver mode- og tekstilinteresseret er denne udstilling decideret selvskrevet.

zerif-lite